På den anden side – en mærkedag

Kan en tur i Ikea blive en mærkedag? Det blev den i hvert fald for mig i fredags. Da det gik op for mig, at jeg nu var på den anden side.

Min mand havde nogle dage forinden spurgt, om jeg ville med i Ikea. Det ville jeg gerne, dog med det forbehold, at han blev nødt til at tage afsted alene, hvis jeg på dagen alligevel følte, at det blev for meget.

Det havde været en travl uge, men jeg var klar til at tage af sted, da vi nåede fredag eftermiddag.

Min mand var glad for, at jeg var med. Det var jeg også. Det var dejligt at kunne være sammen om indkøb til vores fælles hjem. På vejen talte vi om, hvornår jeg sidst havde været med i Ikea.

Jeg blev klar over, at det faktisk var tre år siden. Ikke bare sådan cirka, men lige præcis på dagen tre år siden. Den dag begyndte et nyt kapitel i mit liv.

Hvor går grænsen?

Det var en helt almindelig mandag eftermiddag efter arbejde. Vi havde på det tidspunkt en udvekslingsstudent boende. Hun var også med. Vi fik handlet og indtog ligeledes aftensmåltidet i Ikea. Jeg husker det som en hyggelig aften.

Vel hjemme igen fik jeg i det minut, jeg trådte ind af døren, et voldsomt svimmelhedsanfald. Alt kørte rundt, og min mand måtte hjælpe mig i seng.

Lægens dom overraskede mig ikke: Stress.

Inderst inde var jeg godt klar over, at jeg var ved at nå grænsen. Den var så lige der.

Jeg følte mig fanget i hverdagens trummerum, men manglede kræfterne til at vriste mig fri. Læs om, hvordan perioden med stress gav mig det sidste spark henimod min drøm

Hvornår kommer belønningen?

Der er siden da blevet ryddet op i mangt og meget – arbejde, familie, fritid – og omprioriteret. Og jeg har måttet sige nej – til aktiviteter, til min familie og mine venner. Jeg har lagt mit arbejdsliv om og fået meget mere ro og balance i min hverdag.

En balance, jeg havde længdes efter i meget lang tid.

Læs om, hvordan du med tydningen af dit horoskop får en unik mulighed for at prioritere dine aktiviteter for det kommende år og lægge en personlig handlingsplan

Alligevel synes jeg, det har været svært at blive stressfri. Sådan helt. At belønningen for mine anstrengelser udeblev.

Hvilket godt kan få sådan en som mig til at tænke, at så er der måske stadig et eller andet, jeg gør forkert.

For det er muligt at bliver stressfri, siger eksperterne. De siger også, at det tager lige så lang tid at blive stressfri, som stresstilstanden har varet.

En mærkedag

Derfor blev turen til Ikea en mærkedag. Det at kunne håndtere ventetid, køtid og mange mennesker uden at opleve ubehag, gav en følelse af at være kommet ud på den anden side.

Jeg blev også klar over, at jeg i løbet af den sidste måned har fået det væsentligt bedre både fysisk og mentalt. Kan nøjes med at føle almindelig træthed i stedet for total udmattelse.

  • Fordi jeg fokuserer på få ting ad gangen
  • Fordi jeg laver det, jeg brænder for
  • Fordi jeg lytter til mine egne grænser
  • Fordi jeg beder om hjælp, når jeg har brug for det
  • Fordi jeg prioriterer kvalitet frem for kvantitet

Og – lidt forsigtigt – tør jeg nu godt konkludere, at jeg er ved at være stressfri. Tre år har det taget, så det må så være seks år siden, jeg begyndte at bevæge mig ind i stressland.

Det er lang tid, og det ville jeg da gerne have undgået. Nu hjælper jeg andre med at få modet og kræfterne til at skifte spor.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
.