Fra stress til ro og balance

Skulle tage mig sammen for at nå det hele

Egentlig havde jeg besluttet mig for ikke at skrive om stress. Jeg er jo ikke ekspert. Jeg har ”bare” været der selv.

Men så sent som i sidste uge blev jeg igen mindet om, at en periode med stress har betydet, at jeg er kommet tilbage til mig selv, og det vil jeg gerne dele med dig.

Det er et par år siden nu og kom ikke fuldstændig bag på mig. Jeg var godt klar over, at jeg var på kanten af min ydeevne.

Jeg slap med en deltidssygemelding og tog imod tilbuddet om behandling hos en stress coach.

Det var en lettelse at få sat ord på alt det, jeg inderst inde vidste var galt. Jeg lovede mig selv, at jeg aldrig mere skulle leve et liv, hvor jeg konstant og hele tiden skulle tage mig sammen for at nå det hele.

Samtidig var jeg smerteligt bevidst om, at stressen var et vink med en vognstang om, at jeg ikke kunne blive ved med at udskyde min drøm om en hverdag med større arbejdsmæssig frihed og uafhængighed. Og at de løsninger, der skulle sikre mig en større balance, ikke fandtes der, hvor jeg var.

Stress som øjenåbner

Normalt skal man som stressramt holde fuldstændig lav profil. Det er ikke en periode, hvor du udlever dit fulde potentiale, går efter dine drømme og længsler og sætter dig nye mål.

Og ja, min hjerne og min krop havde brug for ro, men det kunne jeg kun opnå ved at gøre noget andet. Jeg søgte derfor hjælp hos en coach, som jeg kendte og havde tillid til. Hun gav mig styrken til – med ganske små skridt – at forfølge mine drømme.

Jeg valgte altså at se stressen som en øjenåbner. Med tiden er jeg nået til den erkendelse, at det for mig ikke bare handler om mit arbejdsliv. Det har været nødvendigt, at komme ned i tempo og få ro og en nydelse ind i hele mit liv.

Jeg elsker at arbejde, at være sammen med familie og venner og pleje mine interesser. Men det er kun muligt, hvis der heri er inkluderet ro, nærvær og fordybelse. Jeg skal være aktiv, men i et lavere gear.

Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have nået til den erkendelse uden at få stress.

I dette blogindlæg kan du læse om processen og få nogle tip til, hvordan du kan blive stressfri

Ubalance mellem Mars og Venus kan give stress

Venus symboliserer ro og balance. Venus i dit personlige horoskop fortæller, hvordan du finder ro og nydelse, hvad der får dig til at slappe af, og hvor du lader op.

Mars symboliserer handlekraft og initiativ. Mars i dit personlige horoskop fortæller, hvad der giver dig energi, og hvad du bruger din energi på (fx arbejdsmæssigt).

Bedst er det, hvis du er god til at afbalancere din Mars- og din Venus-energi. Nogen er fra fødslen udstyret med en naturlig evne til at afbalancere aktivitet og restitution.

Har du derimod en stærk Mars-energi, vil du på den positive side være meget arbejdsom og handlekraftig, men har svært ved at slappe af og bare nyde og være. Mars er den maskuline, givende energi. Resultatet er i centrum.

Har du til gengæld en stærk Venus-energi vil du have nemt ved at nyde livet og slappe af, men have svært ved at tage dig sammen og få tingene gjort. Venus er den feminine, modtagende energi. Processen er i centrum.

Ubalance i Mars- og Venus-energien

Som samfund belønner og favoriserer vi Mars-energien, hvilket både Mars- og Venus-mennesker lider under – på hver deres måde.

Som Mars-menneske befinder du dig umiddelbart som en fisk i vandet med din arbejdsomhed og handlekraft. Men med svag kontakt til din Venus-energi er du i risiko for at overse dit behov for at slappe af og restituere dig. Det kan i værste fald føre til stress og udbrændthed.

For at blive bedre til at bruge din Venus-energi skal du blive bevidst om, hvad der særligt skal til, for at du kan slappe af og nye livet.

Som Venus-menneske oplever du konstant pres og hurtige forandringer som frustrerende og belastende og noget, du kan bruge mange kræfter på at undgå. Hvilket i sig selv kan resultere i stress.

For at blive bedre til at bruge din Mars-energi er det særlig vigtigt for dig at blive bevidst om, hvilket erhverv du trives bedst med.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
.