Er du træt af at gå på kompromis?

Kender du følelsen af at stå i en situation, hvor du skulle have sagt eller gjort noget andet? Hvor du enten tav, lukkede øjnene, eller gjorde som du plejede? Hvor du gik på kompromis?

Fordi du enten ikke kunne overskue eller frygtede konsekvenserne?

For en del år siden sagde jeg et job op, få måneder efter at der var blevet skiftet ud i ledelsen på mit arbejde.

Det havde ellers været et fantastisk job, men det ændrede sig nærmest fra den ene dag til den anden, da den nye leder trådte ind af døren.

Jeg forklarede en kollega, at jeg ikke kunne arbejde under den nye ledelsesstil. Ud over at jeg så min opgaver fordufte til mandlige kolleger, havde jeg flere gange overværet lederen nedgøre og kritisere en medarbejder, når andre var til stede.

Min kollega huskede episoderne, men det var hans opfattelse, at lederen ikke mente det så slemt, som det var blevet sagt!

Er det dig?
Du vil gerne have mere ud af livet. Du mangler energi, kræfter og overskud til at handle

Hvad sker der, når du går på kompromis?

Måske betød den nye ledelsesstil ikke så meget for min kollegas job og arbejdsglæde. Måske var han bare længere om at tage det ind og handlede på det senere. Måske gik han på kompromis med situationen, fordi han frygtede konsekvenserne.

Går du også på kompromis med dig selv? Slår dig til tåls med, at det nok ikke er så slemt? Eller tror du, at du har misforstået situationen eller er mere følsom end andre?

At kunne gå på kompromis er en positiv egenskab i mange situationer.

Men ikke altid! Og ikke hele tiden!

Går du alt for meget på kompromis, kan du føle dig drænet for energi. Du kan mangle mod til at komme ud af en situation, der ikke er god for dig. Du har ikke overskuddet til at skifte spor.

Du føler dig handlingslammet.

[maxbutton id=”11″]

Find styrken

Tænk på en situation i dit liv, hvor du gik på kompromis, og det føltes OK.

Tænk så på en situation, hvor du gik på kompromis og fortrød det senere.

Kan du mærke forskellen?

Tænk til sidst på en situation, hvor du ikke gik på kompromis. Hvorfor ikke? Hvordan føltes det? Hvorfra fik du styrken til at sige fra?

Jeg gætter på, at du ikke går på kompromis

  • Når du ved, hvad der er sandt for dig
  • Når du ved, hvad der gør dig glad
  • Når du ved, at det gavner den relation, du er i
  • Når du ved, at det også vil være til glæde for andre

Du kan sikkert nævne flere eksempler.

Du kan lære af de situationer, hvor du ikke går på kompromis. Det er i disse situationer, du finder svaret på, hvad der er vigtigt for dig.

Når du ved, hvad der er vigtigt for dig, får du styrken til at sige din mening. Du bliver åben for nye muligheder. Og du får modet til at gøre noget andet, end du plejer.

Da jeg i sin tid sagde mit job op, tog jeg en hurtig beslutning og handlede. Der har været andre situationer i mit liv, hvor jeg har gået på kompromis med mig selv i alt for lang tid og til sidst har haft brug for hjælp til at genvinde modet og ændre på min situation.

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”