Kasseret? Kørt ud på et sidespor?

Når forandring ikke altid er et valg

Både i min omgangskreds og blandt mine kunder møder jeg mennesker, der efter mange år på arbejdsmarkedet mister deres job.

Mange har aldrig tidligere været ledige og har oven i købet været på samme arbejdsplads det meste af deres voksne liv.

Nogen har haft en stabil og succesfuld karriere, andre er langsomt blevet kørt ud på et sidespor – enten fordi de ikke altid har haft mulighed for at stå forrest i køen, når de prestigefyldte og udviklende opgaver blev delt ud, eller fordi ledelsen har vurderet, at deres opgaver og kompetencer ikke længere er vigtige.

Personlige problemer, som fx sygdom, kan være en medvirkende årsag. Også selvom arbejdspladsen ikke kan frasige sig ansvaret for enten nedslidning, stress eller begge dele.

Er du blevet ledig efter mange år på arbejdsmarkedet? Og går du nu og tuller rundt derhjemme?

Fra et sidespor er udsigten hverken køn eller behagelig

Mange følelser er i spil: Indre tomhed, vrede, skuffelse, tristhed. Du føler dig handlingslammet, kasseret, ubrugelig. Du mangler mening og retning.

Halvhjertet forsøger du at finde et nyt job? Du fik måske en god fratrædelsesordning, så det haster endnu ikke.

Al den tid, du nu har til rådighed, får du ikke udnyttet. Du sprudler langt fra af energi og gå-på-mod.

Du plages af dårlig samvittighed. Du skal jo videre. Bliver nødt til at tage dig sammen.

Gryende optimisme

Efterhånden får du måske en følelse af, at det har været godt at komme ned i gear og få slappet af, og du begynder at finde hjem til dig selv.

En form for accept begynder at snige sig ind af bagdøren. Der var måske en mening med, at du skulle miste dit job. Du havde brug for at komme videre, og du genvinder tilliden til, at der er brug for dig.

Du ved, at du stadig har masser at give af på arbejdsmarkedet, men du ved også, at der skal ske noget andet, hvis du igen skal kunne yde dit bedste og genfinde arbejdsglæden.

Gamle længsler bliver vækket til live, eller nye drømme opstår!

Fra et sidespor er der kun én vej – og det er tilbage – men hvordan?

Uanset om du stadig føler tomhed, eller optimismen er begyndt at indfinde sig, er det en lang og vanskelig proces at genvinde fodfæstet og finde ny mening.

Gennem personlig indsigt og fornyet overblik hjælper jeg dig til at udforske de muligheder, livet har til dig. Hjælper dig til at opbygge et nyt fundament, der giver dig nye handlemuligheder og mod til at træffe nye valg.

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”