Orker du ikke længere at kæmpe?

For nogle år siden oplevede jeg oftere og oftere – nogle gange dagligt – at jeg var blevet præcis sådan en person, jeg ikke kunne tænke mig at være. Og som jeg aldrig havde forestillet mig, jeg kunne blive.

Du kender sikkert typen. Typen, der ikke kan se muligheder, altid har modstand mod forandringer og med himmelvendte øjne erklærer, at det har vi da prøvet før. Og kom der noget (godt) ud af det?

Ikke kun på jobbet, men til en vis grad også privat var jeg kørt fast, og min sædvanlige evne til at kæmpe og finde løsningsmuligheder svigtede mig. Jeg vidste ikke, hvad jeg ville. Jeg vidste bare, at der skulle ske noget andet, men ikke hvad det andet var.

Jeg kunne ikke længere kende mig selv, og fordi handlingslammelse var så ulig mig, fyldte uvisheden mig med en skræk for, at jeg skulle ende som en sur tante, ingen til sidst gad høre på.

Hvorfor kan du ikke længere kæmpe?

Måske kan du også genkende dig selv i et eller flere af følgende scenarier:

  • Du er – ligesom jeg – glad og stolt over de mål, du har nået, men er alligevel ikke helt tilfreds. Meget af det, du før har kæmpet for og brændt for, giver ikke længere mening. Samtidig har du en følelse af, at der må være noget mere, men du kan ikke se det for dig.
  • Det, du har kæmpet for og opnået, har ikke givet dig den følelse af succes og lykke, du forventede. Du føler dig trist og tom indeni og mest af alt forvirret. Hvis det ikke er det, hvad er det så?
  • Egentlig har du en følelse af aldrig helt at være landet på den rette hylde. Samtidig føler du dig fanget og kan ikke se, hvordan du skal kunne ændre på din situation. I øvrigt er du af den overbevisning, at det er for sent nu, især fordi du stadig ikke ved, hvad der er den helt rette hylde for dig.
  • Eller du har for længst gemt dine vildeste drømme af vejen og stillet dig tilfreds med, hvor du er. Men at bilde dig selv ind og lade som om, du er tilfreds, er også en kamp. Og den kamp orker du ikke længere.

Uanset dit udgangspunkt har du en følelse af tomhed og en længsel efter at beskæftige dig med noget, der giver mening for dig – noget, der gør en forskel for andre eller gør verden til et endnu bedre sted.

Stop op – på den gode måde

I dag kan jeg efter nogle år med uvished og søgen kende mig selv igen. Og når uvisheden melder sig, gribes jeg ikke på samme måde af utilfredshed og modløshed.

Processen har været både lærerig og inspirerende, og som det så ofte sker, når man befinder sig i en krisetilstand, har jeg mødt andre i samme eller lignende situation som mig. Og oplevet, at også de kom videre.

Det fik mig på et tidspunkt til at stille mig selv spørgsmålet: Hvad er det egentlig, du gør, når du ikke kan gøre noget? Når du ikke kan kæmpe, hvad gør du så? Hvordan kommer du videre? Og hvordan finder du din passion – altså ind til det, der giver mening for dig?

Svarene handler overordnet om at stoppe op på en god og konstruktiv måde, og svarene har jeg samlet i guiden ”STOP OP – og kom videre”. Udover en masse spørgsmål til selvrefleksion, indeholder guiden værktøjer, der hjælper dig til at gå i en ny retning – finde din passion – og holde fast i de nye mål, du sætter dig.

Det handler ikke om, at du befinder dig ved verdens ende, men i en livsfase, du skal takle på en anden måde, end du er vant til.

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”