Fest

Kan det blive for fest-ligt?

Gør hver dag til en fest

… siger en talemåde. Jeg tolker det sådan, at man sagtens kan holde en fest med det, man allerede har. Der skal ikke noget særligt til.

Spørgsmålet er, hvor gode vi efterhånden er til at nøjes med det?

Kan du invitere gæster til en omgang salat, pasta og kødsovs? Uden at servere en øl, en sodavand, eller et lillebitte glas vin til? Og uden at servere en lille, lækker dessert og en småkage til kaffen?

Forestil dig, at du faktisk ikke har råd til at give dine gæster mad og er nødt til at bede dem medbringe deres andel i måltidet?

Således at det centrale i samværet udelukkende er samværet? Det, at I er sammen, er det centrale i festen?

Hvor har du en fest?

Det er sådan sat lidt på spidsen – det indrømmer jeg. Det er for at få dig til at tænke over, om dine forsøg på at gøre hverdagen til en fest giver dig glæde eller dræner dig?

Og det kan handle om meget andet end mad og gæster, fx fritidsaktiviteter, foreningsarbejde, boligindretning, weekendture …

Og hvis du – hånden på hjertet – kan svare, at de aktiviteter, der skulle give kulør på tilværelsen, i virkeligheden dræner dig, så STOP OP og overvej, hvorfor du gør det?

  • Fordi du vil undgå at kede dig?
  • Som kompensation for et arbejde, der ikke længere motiverer dig?
  • Fordi du ellers vil være nødt til at mærke efter, hvordan du egentlig har det?
  • Fordi det gør alle andre?
  • Fordi din mand, kone eller kæreste så er sjovere at være sammen med?
  • Forsæt selv listen …

din indre kilde til glæde

Min vigtigste opgave er at stille de frække og lidt provokerende spørgsmål, uanset hvilket problem du ønsker, jeg skal hjælpe dig med – også de helt hverdagsagtige problemer. Eller måske især dem, fordi der ofte ligger noget større bag – en søgen efter mening i livet.

I tydningen af dit horoskop vil planeten Jupiter fortælle, hvad der giver dig glæde, hvor du vokser og udvikler dig, og hvor du finder mening.

Men vel og mærke den form for glæde, der kommer indefra og ud – og ikke udefra og ind. Kilden til indre glæde er uudtømmelig. Kilden til ydre glæde bliver hurtigt tom, hvorefter du må finde en ny kilde, som igen hurtigt bliver tom.

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”