Når du får tiden tilbage – med eller mod din vilje

Tiden til det hele

Hvis du har skullet nå det hele på den halve tid – i lang tid, hele tiden, måske i flere år – og pludselig ikke skal nå noget bestemt, kan din reaktion komme helt bag på dig.

Uanset om det er noget, du selv har valgt, eller andre har valgt det for dig.

Måske har du en forestilling om, at dit hjem skal være pænt og rent 24/7. Græsplænen skal slås to gange om ugen.

Du skal dyrke motion hver dag, og ingen skal kunne sætte en finger på din kost – for alt det har du jo tiden til at gøre noget ved nu.

Du har sikkert også ambitioner om mindst en 6-7 andre projekter, du længe har skubbet foran dig.

Når tiden bliver et problem

Der er bare et problem. Du kommer ikke i gang, og hvorfor så ikke det? Måske du kan genkende dig selv i et af følgende scenarier:

  • Du er i sorg eller chok. Det er helt naturligt og skal have sin tid.
  • Du har haft så travlt i lang tid, at du rent faktisk trænger til at tage den med ro og få slappet af. Det gør du så også, men gør du det med god samvittighed?
  • Du synes, opgaverne på din to-do-liste er både kedelige og uinspirerede, og derfor har du heller ikke prioriteret dem tidligere.
  • Overvej, om det ikke er OK, som det er, og lav i stedet noget du virkelig har lyst til, noget du måske har drømt om længe.

Indrømmet, dit helbred kunne godt trænge til et løft. Eller hus og have har længe været forsømt.

Fint nok. Men sæt det i system, og lad for himlens skyld være med at synes, du skal bruge al  tiden på det. Lav også noget, du virkelig har lyst til og måske har drømt om længe.

Al den tid, du har drømt om at få til rådighed, er lige pludselig et problem!

Sådan får du skabt balance i tiden

Faktum er, at mange af os er så vant til at have vores kalender fyldt op, at vi slet ikke kan finde ud af det, når kalenderen pludselig er tom – eller bare halvtom.

Når du så samtidig plejer at være målrettet og handle dig ud af dine problemer, men i stedet føler dig udkørt og handlingslammet …

Og måske oven i købet ved med dig selv, at det er nu, du har chancen for at skifte spor, men ikke har kræfterne til det …

Så har du brug for at gøre noget andet, end du plejer. Og her er der hjælp at hente i min guide “STOP OP – og kom videre” .

Guiden hjælper dig med at skabe balance mellem at gøre og at være, hvilket igen hjælper dig med at prioritere det, der betyder mest for dig.

Samtidig får du masser af idéer og inspiration til, hvordan du ved hjælp af refleksion, ro, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt.

Selv havde jeg i mange år en overbevisning om, at pligter kom før fornøjelser.

Desuden havde jeg for vane at erstatte frigjort tid med nye aktiviteter – erstattede foreningsarbejde med uddannelse og omvendt, et aflyst arrangement med huslige projekter, osv.

Først da jeg blev bevidst om konsekvensen, nemlig at der var for lidt plads til det, jeg havde allermest lyst til, fik jeg skabt en sundere balance.

I dag sorterer jeg benhårdt i mine aktiviteter og aftaler og sørger for at have huller i min kalender.

Kasseret? Kørt ud på et sidespor? Når forandring ikke altid er et valg

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”