Midt i livet

Midt i livet – Ny mening søges

Du havde forestillet dig noget andet. At du – når du var midt i livet – ville opleve en større ro, mere enkelhed, have mere tid og overskud til at nyde livet. At du ville kunne hvile mere i dig selv og ikke længere have så store forventninger til dig selv og til andre. Og at andre heller ikke ville forvente så meget af dig.

Men der er du slet ikke. Tværtimod. Du sidder med en følelse af at have ramt en mur uden en port eller anden mulighed for at undslippe.

Når du betragter dig selv her midt i livet, føler du dig fanget. Du vil noget andet, men hvad? Hvordan skal dit liv se ud fra nu af? Hvem er du egentlig? Og hvem vil du gerne være?

midt i livet, ja - men hvor står du?

Når du ser dig omkring, er flere i din omgangskreds så småt i gang med planlægningen af den tredje alder, taler for og imod at gå på efterløn, og er måske ligefrem begyndt nedtællingen til den dag, hvor de kan gå på pension? Midt i livet drømmer de om mere tid til venner og familie og til at dyrke deres fritidsinteresser på fuld tid.

Og du aner ikke, hvad de taler om?

Ikke fordi du er yngre end dem, men fordi du er et helt andet sted?

I samfundet og i medierne flyver det rundt med mere eller mindre modsatrettede begreber som ret til tidligere pension, højere pensionsalder og gradvis tilbagetrækning.

Hvis du skal være helt ærlig, anser du alder for at være lige så irrelevant som fx køn, hudfarve og religiøs overbevisning.

en længsel efter ny mening midt i livet

Der er altså ikke meget inspiration at hente i dine omgivelser.

Og risikoen for, at du begynder at føle dig forkert, er nærliggende. Hvorfor er du ikke bare som alle andre, som står midt i livet? Hvorfor kan du ikke bare fortsætte dit gode og trygge liv, og lade tiden gå sin gang?

Eller måske er du lige præcis nu udfordret på det gode og trygge liv. Enten helt bogstaveligt, fordi job, arbejdsglæde, helbred eller parforhold er kørt af sporet.

Eller fordi du synes, der er for meget af det gode. Trygheden giver dig åndenød og føles begrænsende. Der er alt for meget i dit liv, der føles indholdsløst eller overfladisk. Alt for mange ligegyldige pligter. Du savner dybde og længes efter ny mening.

selvfølgelig er der mere i livet til dig

Først og fremmest vil jeg ønske dig tillykke med bevidstheden om, at du har brug for forandring. Det er første skridt mod den forandring, du drømmer om.

Faktisk er du ikke alene, men det er ikke noget, ret mange taler om. Ofte fordi situationen kan være svær at beskrive med ord.

Det handler om en anden form for drivkraft, end du måske har været vant til – en drivkraft, som kommer indefra. Du ønsker at bidrage lige så længe, du har lyst med lige præcis det, du har lyst til. Du vil gerne gøre en forskel og har brug for at bringe dine ressourcer og erfaringer i spil på nye måder.  Du vil stadig gerne udvikle dig og udfordre dig selv.

Du har brug for at påtage dig nye roller, afprøve nye sider af dig selv. Måske er der behov for, at du giver din særlige erfaring og viden videre til andre. Måske ønsker du at bidrage til nye løsninger indenfor klima, miljø, kost, sundhed og ny teknologi – eventuelt ved at supplere dine nuværende færdigheder. Eller du har nogle helt specielle evner til at hjælpe børn, ældre eller sårbare mennesker.

Men noget holder dig tilbage. Du kan være bange for at skille dig ud. Måske har du en ide om, at det er for sent, at du er blevet for gammel til at gå nye veje. Eller du tvivler på, om dine evner rækker. Eller om du overhovedet har kræfterne og overskuddet.

gør ingenting og alligevel noget

Du behøver ikke nødvendigvis at lave hele dit liv om. Først skal du stoppe op og for en tid glemme alt om fremtidsplaner.

Brug tiden til at reflektere over, hvad der virker i dit nuværende liv, og hvad der ikke virker. Hvad der dræner dig for energi, og hvad der giver glæde.

Hvad er det vigtigste i dit liv? Dine værdier? Din vision? Hvad bringer du med dig af kompetencer og livserfaring? Hvad gør dig unik? Hvad mangler du? Hvad har du brug for at vælge fra for at kunne vælge noget nyt til.

Jeg kalder det at gøre ingenting og alligevel noget, hvor du opbygger et nyt fundament, både fysisk, mentalt og åndeligt. Et nyt fundament skaber klarhed og giver dig styrken til at skabe den forandring, du drømmer om.

Her på siden kan du downloade min guide ”Stop-op – og kom videre” og få inspiration til at få ryddet op i dit liv, vælge fra og til, og få nogle tip til, hvordan du finder din passion.

Et coachingforløb hos mig strækker sig over et par måneder, hvor der er god tid til refleksion mellem sessionerne. Her hjælper jeg med at skabe dit nye fundament. Sammen går vi dine værdier efter i sømmene og finder ud af, hvad der skal være dit første skridt i en ny retning. Hvis du ønsker det, inddrager vi dit personlige horoskop i forløbet.

Det samme gør sig gældende på min workshop, som afholdes over tre lørdage med opstart i april 2021.

Del dette indlæg

Få inspiration til...

hvordan du ved hjælp af refleksion, nærvær og balance skaber energi og overskud til at skifte spor, gå i en ny retning og arbejde dedikeret med det, du finder meningsfuldt. 

Tilmed dig mit nyhedsbrev og få min guide “STOP OP – og kom videre”